Ihosyövän esto,  lääketieteellistä taustaa

 Ihosyöpään sairastuneiden valkoihoisten lukumäärä koko maailmassa kohoaa räjähdysmäisesti, mikä vaatii kiireellisiä toimenpiteitä tehostaa UV-suojausta.

Suomessa ihosyöpään sairastuu vuosittain tuhansia ihmisiä ja tulevaisuudessa luku tulee kasvamaan. Lue lisää......

 

 

UV-standardi 801: Varmenpi aurinkosuoja märissä, kuluneissa ja käytetyissä vaatteissa

Taustatietoa tekstiilien antamalle UV-suojalle:

Ei ole kauaakaan siitä, kun varmimmaksi suojaksi UV-säteilyltä suositeltiin yksinkertaisesti 'asusteita'. Nykyään puhumme 'auringolta suojaavista' asusteista. Läheskään kaikki tekstiilit eivät suojaa auringon haittavaikutuksilta.

Lue lisää......

 

 

Aurinko ja terveys

"Suojautumisessa on ensisijaista käyttää varjoa ja vaatetusta ..."

Lisätietoja: Suomen Syöpäyhdistys. Ks. Linkki-

kokoelma: Syöpäjärjestöt

 

 

 

 

           


 

 
 

                                                          hyphen      suoja - muotoilu - toimivuus

 
 

Kaikki vaatteet eivät suojaa auringolta

Otetaan paksu villapaita, mielellään vihreä. Mustat farkut. Pesemättömät, venyttämättömät ja käyttämättömät, mahdollisimman suuret.
 Sitten onkin UV-suojaus hoidettu. Mutta kuka sellaisissa varusteissa kesällä kulkisi?

 

Tosiasia: Kaikki vaatteet eivät suojaa auringolta. Se on hyvä pitää mielessä nyt kun kesä-, loma- ja matkustuskauden alku asettaa auringolta
 suojaamiselle aina suurempia vaatimuksia. Syöpäjärjestöjen, ihotauti- ja lastenlääkäreiden vaatimukset UV-suojasta kuuluvat entistä
ponnekkaampina ja esiin nostetaan entistä enemmän "aurinkoon sopiva" vaatetus. Seuraavassa hieman mietittävää:

 

Kaikki tekstiilit antavat tietyn UV-suojan. Periaate on: mitä paksumpi kudonta ja mitä tummempi väri, sen korkeampi suojakerroin. Vaatteita tulee kuitenkin voida käyttää helteellä ja veden äärellä, jossa UV-säteily moninkertaistuu heijastuksen vaikutuksesta, joten materiaalitutkijat ja dermatologit vaativat kesäisen kevyitä ja vaaleita tuotteita. Ihosta pitää sitäpaitsi peittyä mahdollisimman paljon. Siinä haastetta kerrakseen auringolta suojaavien vaatteiden suunnittelijoille!

Mahdottomalta tehtävältä kuulostavan yhtälön ratkaisi müncheniläinen yritys Reinschmidt Operations. Lapsille, nuorille ja aikuisille tarkoitettu "tekstiilinen henkivartija“ hyphen (ääntyy haif’n) täyttää kaikki ne vaatimukset, jotka varmalle, vaatteilla tehtävälle UV-suojaukselle asetetaan. Ensimmäisenä uima- ja ranta-asujen tuottajana sai hyphen kaikkein tiukimmissa testeissä "UV-Standard 801“ -sertifikaatin.

 

Pehmeästä mikrokuidusta valmistetut hengittävät paidat, shortsit, lautailuhousut ja kokopuvut erottuvat edukseen kesän vaaleilla malleillaan. Asuissa on helppo liikkua ja materiaali on pehmeä ja mukautuva kuin toinen iho. Asujen saumat on ommeltu niin, etteivät ne hankaa. Henkivartija-bodyguard ei piittaa toistuvista pesuista, venyttämisestä eikä kulumisesta. Sertifioitu UV-suojakerroin pysyy myös äärimmäisissä olosuhteissa. Erityisen käytännöllistä on, että asu kuivuu hetkessä. Uinnin jälkeen asua ei tarvitse riisua ja pukea uudelleen. Niille, jotka kärsivät neurodermiitistä, fotodermatoosista tai muista ihosairauksista on valikoimassa pitkähihaisia paitoja ja lahkeellisia housuja. Aurinkosuojaa täydentävät väreihin sopivat hatut, jotka suojaavat silmiä, korvia ja niskaa. Ja jalkaan mukavat neoprenitossut.

 

 
     

Till våra svenskspråkiga kunder,

 

Tyvärr har vi inte ännu hunnit ställa i ordning svenskspråkiga sidor. Vi ber om överseende med detta. Vi svarar

gärna på svenska på eventuella frågor, som kan sändas via e-mail till: info@meditex.fi